Salers on tõug, mille tasakaalus tõuomadused on optimaalsed kõikides aspektides lihatootmises.
- Salers on vana prantsuse tõug, mis sai Prantsusmaal populaarseks üle 100 aasta tagasi. Tegelikult on Salersi tõugu nähtud juba 10 000 aasta vanustel koopamaalingutel;
- Algselt kasvatati tõugu lihaveistena, kuid Salerseid peetakse ka lüpsilehmadena;
- Salersi tõu juured pärinevad Auvergne piirkonnast, kust tuleb ka Aubrac tõug.
- Salersite karv on tihe ja lokkis, eriti talviti, kaitstes loomi külmakraadide eest. Karva värvus varieerub tumepunasest mustani;
- Sünnilt on Salersi tõug sarviline, kuid hilisemalt on aretatud ka nudipäine liin;
- Salersi tõul on pikad ja heas proportsioonis jalad;
- Jalavigastusi aitavad vältida vastupidavad mustad sõrad ja sügav kand;
- Tume nahapigment kaitseb Salersite udaraid lõhenemise ja silmi haiguste eest;
- Salersitel on sirge ja erakordselt pikk kere ja lai laudjas;
- Salersite lihaskude on sile ja puhas;
- Salers on pigem suuremat kasvu tõug. Keskmine lehma kaal on 750kg ja pulli kaal 1100 kg.
- Salersi tõugu iseloomustab kerge poegimine nende laia vaagna ja vasikate väikese pealuu tõttu.
- Salersi lehmad tiinestuvad enamasti üsna varakult ja tiinusperiood pigem lühem, esimene poegimine umbes kaheaastasel lehmal. Samuti on nad väga viljakad ülejäänud elu jooksul.
- Loomad on tõu poolest rahulikud ja intelligentsed. Poeginud lehmadel on tugev emainstinkt ning nag tunnevad vajadust hoolitseda lisaks enda järeltulijatele ka ülejäänu eest.
- Salersi pulle peetakse teistest tõuloomadest efektiivsemateks. Ühe uuringu järgi said Salersi pullid 20% rohkem järglasi võrreldes teise üheksa tõu pulliga.
- Paljudes riikides on ka Salersite piim suuresti hinnatud, seda tänu kõrgele proteiinisisaldusele. Piima suudavad lehmad anda keskmiselt 3000 kg aastas. Ühe prantsuse uuringu järgi andsid Salersid piima 11.1 l päevas, samal ajal Limousini tõugu lehmad 4.9 l ja Charolais 5.7 l.
- Salersite liha on hea kvaliteediga ja nad võtavad üsna hästi kaalust juurde. Heinamaa suhtes pole nad liiga nõudlikud.